MENU SLUITEN

Reviews

Oktober 2019: Specifiek aangepaste zwaardere versie van de Huttentocht Sassolungo in het Italiaanse Val di Fassa voor een klant. Maatwerk dus. Clip gemaakt 28 september 2019 door Jordi Snelders en met zijn toestemming gepubliceerd op het Youtube kanaal van IDTravel.

September 2019
Huttentocht Italie, Val di Sole
Onderwerp: Dank voor de geweldige ervaring!!Beste meneer van Trier,Het is eigenlijk zonde is dat u namens uw organisatie niet automatisch na afloop van de geboekte vakantie een korte vragenlijst stuurt of wellicht doet u dat normaal wel, maar durfde u het niet bij ons gezien de bijzondere situatie waarin we verkeerden afgelopen zomer?Ik ben u zo ontzettend dankbaar dat u mij verhinderd heeft in de laatste dagen voor onze reis om de reeds omgeboekte reis alsnog te cancellen i.v.m. aangekondigd slecht weer in de bergen i.c.m. het verdriet dat we hadden. We hebben misschien 10 druppels gehad die paar dagen in de bergen en zo ontzettend genoten van de rust, de prachtig overweldigende natuur, de wandelingen en alles bij elkaar. Ik ben bezig met mijn foto-jaarboek en ben nu bij de huttentocht aanbeland en besluit u toch eindelijk maar eens een welverdiend bedankje te sturen. Mijn excuses dat ik daar niet eerder voor ben gaan zitten, maar ik denk dat u nog wel weet wie ik ben wanneer u onderstaande mail terugleest.We hebben echt zo ontzettend genoten.
De aanloop naar de huttentocht was zwaar. Dat had natuurlijk alles te maken met het toch nog plotselinge afscheid van onze (schoon)moeder. Er moet dan zoveel geregeld worden in zo weinig tijd en alles moet goed zijn; vervolgens was de uitvaart op maandag gelukkig erg mooi en waardig, maar moesten we dinsdag in 1 ruk naar de Dolomieten rijden met slechts enkele uren nachtrust van tevoren.Maar goed…. we zijn er gekomen, liefdevol ontvangen, aangeschoven voor het diner en daarna ons bed in gedoken voor de rust. De volgende dag moesten we natuurlijk ook weer vroeg op en begon de ingekorte 3-daagse huttentocht Stelvio NP. Het was prachtig, soms fysiek even een uitdaging (maar in het totaal echt goed te doen hoor), spannend (door de steilere stukjes/losliggende stenen i.c.m. het enthousiasme van onze jongens die graag vooruit renden), maar overall een geweldige uitdaging om met zijn 4-en dit avontuur aan te gaan. Het is absoluut voor herhaling vatbaar! De kinderen en wij hebben genoten van de lichamelijk inspanning en de uitdaging om op eigen kracht je een weg te banen door de prachtige natuur. Geweldig om de mensen te zien en ontmoeten die ook dit soort activiteiten ondernemen of de mountainbikers die de hutten per fiets bereiken!! De bedden hadden voor mijn 2 meter lange man wat langer mogen zijn, maar ach…. voor een paar dagen kwamen we er wel doorheen. We hebben sinds terugkomst meerdere mensen over onze geweldige ervaring verteld en meerdere malen reclame voor u gemaakt.We hebben nog geen idee wat we komend jaar willen gaan doen, maar ik denk dat dit niet de laatste huttentocht voor ons geweest zal zijn. Nogmaals dank voor het meedenken, het regelen van deze prachtige reizen, uw overtuigingskracht als iemand om wat voor reden dan ook twijfelt om te gaan en uw flexibiliteit.Dank dank dank!
PS. Ik heb een fotootje van ons meegestuurd die we op de weg terug naar het dal door een Nederlandse vader hebben laten maken die met zijn 2 kinderen op pad was. Deze foto zegt genoeg denk ik! ?Met vriendelijke groet,
Suzan W.
07-11-19

Groepsreis Blauwe Silvretta met 45 personen met 3 wandelgidsen en 3 berggidsen.

Willem,

Hierbij nog een korte review van onze berghuttentocht Blauwe Silvretta van 15-09-19 t/m 22-09-19:

Algemeen:
De algemene indruk van de tocht was geweldig, een zeer afwisselende en uitdagende omgeving die perfect aansloot bij onze wensen.

Verblijf:
Jamtalhutte: Een mooie hut waarin iedereen voldoende ruimte had voor zichzelf.
Wiesbadnerhutte: Een fantastische hut waarbij we zelfs een eigen ruimte kregen waarin we konden verblijven.
Silvrettahutte: Een zeer oude hut in een modern jasje. We werden ook hier op een fantastische wijze ontvangen.
Saarbruckehutte: Een prima hut waar weinig op aan te merken valt.
Hotel Fluchthorn 4*: Een prima hotel dat veel te bieden had. Het ontvangst, kamers en eten waren prima. Met name na de zesdaagse tocht is het heerlijk om terugkomen in het hotel waar je kunt genieten van alle luxe / wellness.

Gidsen:
De wandelgidsen die de hele week bij ons bleven waren heel aardig, de communicatie liep in het begin wat stroef maar dit werd gedurende de week beter. De verwachtingen tussen ons sloten de eerste dag niet op elkaar aan. Wij hadden verwacht dat de gidsen het tempo zouden aangeven en ons zouden aanspreken wanneer we te snel liepen, dit gebeurde helaas niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eerste dag die bedoelt was als inloopdag en pittige dag werd voor sommigen. Na het incident van de eerste dag hebben we dit met de gidsen besproken en werd er de rest van de week op een goed tempo gelopen

Tocht:
Deze zesdaagse tocht sloot perfect aan op onze wensen. De extraatjes die we hebben kunnen doen zoals de gletsjeroversteek, het abseilen en klimmen maakt de tocht compleet. Met name de derde dag toen we een gesplitst programma hadden in overleg met de berggidsen waarbij de ene helft ging klimmen/abseilen en de andere helft een top ging beklimmen (Hohesrad 2934 m) was super. De 4e dag ging de tocht richting de Silvrettahutte (Zwitserland) dit was een enorme aanwinst voor de tocht gezien de omgeving hier zo anders is. Met name het zicht op de Silvretta gletsjer was fenomenaal.

De dagelijkse duur van de tochten was prima, wij waren gemiddeld zes uur per dag aan het wandelen.

Ik hoop je zo een goed beeld gegeven te hebben van onze tocht. Tevens heb ik nog wat foto’s bijgevoegd van de prachtige omgeving.

Met vriendelijke groet,

Hans (coördinator)

10-10-19-01

September 2019
Onderwerp: Huttentocht Silvretta

Dag Willem,

nog even een bericht betreft onze huttentocht ervaring.
Deze was prachtig, onze 2e huttentocht!

We kennen Galtür en het Silvretta gebergte van de wintersport en hadden daar al positieve herinneringen aan
De prachtige stuwmeren, watervallen en indrukwekkende bergen hebben ons een geweldige zomer wandelervaring bezorgd.

Met ook veel geluk wat de weersomstandigheden betreft, waar er veel regen werd verwacht hebben we geen wandeldag een poncho nodig gehad, maar wat ons betreft perfect wandelweer ervaren.

Grensverleggend was het ook zeker, de Litnersattel over bijvoorbeeld, pfff heftige klim.
Aangekomen bij de Saarbrücker Hütte was het fijn om terug te blikken op deze klim met een welverdiend biertje.
Wat een prettige mensen in de Saarbrücker Hütte, wat ons betreft de beste berghut (geweldige ligging, sfeer en gastvrijheid) van onze tocht.

Pittig (en spannend) was ook de klim de Muttenjoch hoog (wandeldag 4).
Uiteindelijk 4 prachtige wandeldagen waar we enthousiast op terug kijken.

Bedankt voor de organisatie.
Wie weet tot een volgende keer!

Groet Bauke en Annelie.

17-09-2019

Van: Boris de weijer
Verzonden: zaterdag 14 september 2019 15:43
Aan: IDTravel
Onderwerp: Oostenrijk Adelaarsroute / sept. 2019.

Hallo Henri en Willem
Ter afsluiting van onze laatste huttentocht, althans een poging daartoe, willen Ronald en ik heel graag onze ervaring delen op jullie site. Het volgende verhaal

Beste mede-reisliefhebbers,

Vol goede moed begonnen mijn compagnon Ronald en ik zaterdag 7 september jl. aan onze reis naar Oostenrijk. Doel, lopen van de Adlers Berhuttentocht. Na twee jaar ervaring met ID-Travel, huttentocht in Oostentijk en Italie, hadden we beiden weer heel veel zin in een volgende tocht. De Adlersroute staat bekend om zijn schoonheid, maar het is ook niet de gemakkelijkste om te lopen, aldus de verhalen. Ach, we draaien onze hand niet om voor een uitdaging. De afgelopen twee tochten zijn heel goed bevallen en dito georganiseerd.

Na heerlijk te hebben gegeten en te hebben overnacht in het hotel, Troschana in Flirsch (echte aanrader), begonnen we op zondag aan onze eerste tocht. Gestart met regen, helaas. Maar goed, daar heb je goede kleding voor bij je. Wij ook. Ondanks het slechte weer, enorm genoten van de tocht. Althans, een deel ervan. De regen ging naarmate we stegen over in natte sneeuw en toen in vaste sneeuw. Halverwege kwamen we aan in een tussen hut. Toch maar even gebeld met de huteigenaar waar we naar toe moesten. Vol optimisme gaf hij aan dat we wel redelijk boven konden komen, maar de volgende dag zou het diepe ellende worden met lopen. Er zou nog meer sneeuw gaan vallen en het pad om te lopen zou verdwijnen onder het witte goud.

We hebben vervolgens besloten om terug te keren naar Flirsch, waar we die ochtend gestart waren. Om een lang verhaal kort te maken, onze vakantie hield zo’n beetje op. Diverse scenario’s bedacht om onze tocht de volgende dag voort te kunnen zetten. Naast bijna onmogelijk, was het ook niet aantrekkelijk. We kwamen voor de tocht zoals deze aangeboden wordt. Alternatieven deden voor ons toch vooral afbreuk aan de schoonheid ervan. Laat staan dat het weer op 2400 meter hoogte ons goed gezind zou zijn.

Op maandag zijn we na overleg met ID-Travel, teruggekeerd naar Nederland. Beiden met een aardige kater. Maar niet van de behulpzaamheid van de heren van ID-Travel, integendeel. Ze heeft heel fijn met ons meegedacht, ook op zondag. Na intern beraad hebben we zelfs nog een deel van de reissom terug ontvangen. Hoe geweldig is dat. Toch een aardige pleister op de wond.

Nogmaals onze dank aan ID-Travel. We gaan de tocht zeker opnieuw proberen. En dan weer heel graag bij deze organisatie. Een aanrader voor iedereen, behulpzaam, meedenkend, niet duur en men weet waar de reizigers terecht komen. Chapeau!

Boris en Ronald

Van: Thea R
Verzonden: zaterdag 14 september 2019 17:01
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht

Val di Sole Trekking.

Beste Willem,

Wat hebben wij genoten van de huttentocht! De variatie op de route, waarbij een vlak langs ons springende gems en het lopen over de gletsjer met stijgijzers hoogtepuntjes waren, de mooie meren, de fijne hutten. Heel erg bedankt voor het samenstellen van deze prachtige reis. Ook onze zoon van 17 jaar zei: volgend jaar weer? 😉

Hartelijke groet,

Thea R.

14 augustus 2019
Onderwerp: blauwe silvrette

Hallo Willem,

Wij zijn net een week terug van de mooie Blauwe Silvretta wandeling.
Prachtige wandelroutes en omgeving met prima wandelweer. Op een middag na met onweer en pittige hagelbuien.
Maar als dan alles weer gedroogd is en je een kop warme chocolademelk en thee met rum op hebt is dit ook weer een mooie herinnering.

We kijken terug op een zeer geslaagde week, die vanuit ID-travel uitstekend verzorgd was en de prettige ontvangst in de berghutten waarbij jullie naam overal bekend is.

De treinreis verliep niet zonder hindernissen. Dit was echter niet te wijten aan Id-travel.

Tip; misschien de treinreis wel wat vroeg laten starten, zodat je voldoende tijd hebt om in het aankomst hotel te komen. Nu was het maar afwachten of we dit zouden halen en moest er geregeld worden dat er nog wat te eten was voor ons. (Wat wel gelukt was).

Iris en Goedelieve

14-08-19-01

Van: robin wilmsen
Verzonden: zondag 11 augustus 2019 19:38
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Berghuttentocht Val di Fassa – Rosengarten Dolomieten, 7 dgn

Dag IDTravel,

Ondertussen al een maand geleden zijn we teruggekeerd van een fantastische huttentocht in Rosengarten Dolomieten.
We wilden nog even laten weten dat we enorm genoten hebben van onze vakantie.
Alles was echt goed geregeld, de wandelingen, documentatie, de hutten, …
Het is echt een plezier dat je je daar zelf niet druk in hoeft te maken.
Alle wandelingen waren mooi uitgetekend op kaart, en kon je zelf naar wens nog aanpassen wat we ook gedaan hebben.

Misschien nog enkele tips voor andere geïnteresseerden: volgende keer nemen we zeker ook wandelstokken mee, deze kunnen toch handig zijn op de iets moeilijkere begaanbare stukken.
Regen poncho’s zijn zeer gemakkelijk bij regenweer, zeer snel aangetrokken en zo blijft alles droog inclusief de rugzak.

Hartelijk dank voor deze zeer verzorgde en mooie reis.

Groetjes
Robin en Jorien

Opmerking IDTravel:
Wij adviseren onze klanten altijd om met stokken te lopen en om een poncho mee te nemen.
Dit staat vermeld op onze paklijst die men ontvangt bij de reisbescheiden.

12-08-19-03

Van: c.vos
Verzonden: zaterdag 27 juli 2019 14:58
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Reisverslagje.

Geachte heer van der Tier,

Wij zijn inmiddels een weekje terug na onze huttentocht in het Tannheimertal. Om te beginnen kan ik zeggen dat we een heerlijke week hebben gehad. Dat lag deels aan het weer, maar ook andere factoren maakten het voor ons een bijzondere week. Bijvoorbeeld de alleraardigste en behulpzame mensen in het dal en op de berg. We konden nergens even stilstaan of er kwam al direct iemand vragen of of we hulp nodig hadden. En op elke overnachtingsplek werden we allerhartelijkst ontvangen (soms ook met een heerlijke schnapps!!) . Het diner was wat je in een hut mag verwachten. Goed en voedzaam. Met een uitschieter in de Krinnenalpe. Wat had Wirt Martin zich uitgesloofd op zijn eenpansgerecht. Heerlijk, maar eigenlijk te veel. Ook over het ontbijt geen klagen. Overal genoeg keuze en eigenlijk steeds veel te veel. Ook het verblijf in de Landsberger Hutte was bij ons keurig verzorgd. Gewoon zoals het altijd in een (Alpenvereins)hut is. De lunchpakketten waren ook steeds goed verzorgd. Dat het soms niet de smaak is van iedereen kan de samensteller ook niet ruiken. Goed dat sommige hutten er daarom voor kiezen om het zelf klaar te laten maken. De wandelingen waren heel goed te doen. Dag 2 en 3 waren voor ons eigenlijk aan de korte kant. Naar de in de route aangegeven hoogteverschillen moet je nog eens kijken. Dat klopt volgens ons niet helemaal. Overigens waren de hoogteverschillen voor ons geen probleem. In de routebeschrijving is het lopen door Rieden summier beschreven. Als je schrijft dat bij het lopen door Rieden het symbool van de Lechweg moet worden gevolgd is het denk ik een stuk duidelijker.

We kijken terug op een zeer geslaagde week die van jullie kant uitstekend verzorgd was.

Zoals het er nu naar uit ziet zal het het niet de laatste keer zijn dat we een reis uitzoeken bij IDTravel.

Met een vriendelijke groet,

Kees Vos

29-7-19-2a
29-7-19-2b

Van: Lina Zheng
Verzonden: vrijdag 26 juli 2019 17:56
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Ervaring huttentocht

Dag Willem,

Wij hebben enorm genoten van onze 6-daagse huttentocht in Val di Fassa. We zijn blij met het advies dat we van je hebben gekregen voordat we boekten. Dit was onze eerste huttentocht en wij hebben deze wandelingen ervaren als afwisselend, uitdagend en schitterend. We hebben besneeuwde toppen gezien, door bloemenweiden gelopen en marmotten gespot.

In alle hutten werden wij gastvrij ontvangen en was het uitzicht en de omgeving mooi. Ook de mensen van het hotel waren erg vriendelijk en de service was top.

De prachtige landschappen zullen ons bijblijven.

Wij gaan in de toekomst zeker nog eens een huttentocht doen!

Bedankt voor het organiseren van onze reis.

Hartelijke groet,
Marius Koops en Lina Zheng

29-7-19-1

San Martino di Castrozza ( 08-07 tot 14-07-’19) Trentino
Van: Klaske
Verzonden: zaterdag 13 juli 2019 18:51
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Een super gave tocht!

Hoi Willem. (En collega’s)

We zijn vanmiddag weer aangekomen bij hotel Jolanda in San Martino Di Castrozza. En wat een hartelijke mensen hier.
Jeetje wat hebben we het geweldig gehad!
Fantastisch weer, een mooie tocht, wat moeilijker werd gemaakt door de hoeveelheid sneeuw die er nog lag.
Maar bij deze alvast een bedankje!
De mooie foto’s volgen nog.
We gaan eerst nog 2 weekjes verder met onze vakantie.

Vriendelijke groet Mark en Klaske.

14-07-2019

Onderwerp: huttentocht Stelvio Nationaal Park Juli 2019

Goedemorgen,

Gisteren zijn we teruggekomen van vakantie, de afgelopen week hebben we de Berghuttentocht Stelvio NP – Val di Sole variant A gedaan.
Wat een schitterende tocht. We hadden gekozen voor de tocht met enkele sneeuwvelden, omdat we wel van een beetje sneeuw houden. Door het slechte voorjaar lag er nog heel veel sneeuw in de bergen, wat de tocht alleen maar mooier maakte (en hier en daar ook wel wat makkelijker te belopen).
Organisatorisch was alles prima voor elkaar. Op elke locatie werden we met open armen (en soms met schnapps) ontvangen.
Het enige punt waar we echt problemen hebben gehad, was op de Fürkelescharte. Het laatste stuk om op de pas te komen, is dermate steil, dat het in onze ogen niet meer veilig is. De ondergrond bestaat vooral uit losse stenen en gruis, je hebt nergens houvast. Als je valt, val je een aardig eind de diepte in. En eenmaal halverwege, is teruggaan ook geen optie meer. Op deze plek hebben we behoorlijk peentjes gezweet, maar het is gelukt om zonder kleerscheuren, met uitzondering van een paar blauwe plekken, de pas te halen. Ik weet niet in hoeverre jullie daar invloed op uit kunnen oefenen, maar een staalkabel over de laatste 20 meter zou een heel verschil maken!

Bedankt voor deze prachtige huttentocht.

Vriendelijke groet,

Evert & Manon

13-07-2019

Reactie IDTravel.

Hallo Evert en Manon.

Hartelijk dank voor deze mooie review.

Komende dagen wordt aan het pad gewerkt want tot op heden kon men niet met het juiste materiaal boven komen.
Dus binnen een paar dagen is dit probleem opgelost los van het feit dat de sneeuw op dit pad nu eindelijk helemaal verdwenen is.
Nog een prettige vakantie en nogmaals bedankt voor dit bericht.

Met vriendelijke groet / Mit herzlichen Grüssen / Best Regards

Willem van der Tier

Van: “waswaal”
Aan: “info”
Verzonden: Vrijdag 12 juli 2019 14:30:25
Onderwerp: Val di Sole 28 tm 1 juli

Hallo IDTravel

Bedankt voor de fantastisch geregelde huttentocht..
Vanaf het hotel in Malè en weer terug in hotel Pippo.
Het was fantastisch.. een dikke 10 plus.

In juni was er ‘boven’ nog aardig wat sneeuw gevallen..dat maakte de tocht wel behoorlijk zwaar.. we moesten vaak van het pad af omdat de sneeuw te zacht was( je zakte te ver weg) en/of de gemarkeerde plekken ook niet te vinden waren door de sneeuw.

De 4 uur per dag lopen voor deze tocht werden dan door ons bij lange na ook niet gehaald..de tweede dag (Gleek Collecchio) zelfs 7,5 uur.. Maar wat was het prachtig onderweg…twee zeer fijne refugio’s …zeker bij Dorogoni ..waar we zeer goed bijgepraat werden qua conditie van het weer, bij de tocht en eventuele alternatieve route’s.

Gelukkig hadden we alle dagen wel zeer mooi weer bij het lopen (We vertrokken met 35 graden uit Malè)

Al met al een reis om met zeer veel fijne herinneringen naar terug te kijken.. het was geweldig..

Vriendelijke groet

Ben & Betsy

12-07-2019

Berghuttentocht Italië / Val di Fassa / Rosengarten
Van: Werner Kool
Verzonden: dinsdag 26 februari 2019 19:48
Aan: ID Travel
Onderwerp: Dank voor je goeie organisatie en het meedenken

Beste Willem,

Afgelopen september heb ik fantastische dagen gehad in de Rosengarten. Dank je voor het meedenken en het op maat maken van de huttentocht. Deze zomer ga ik weer en dan zal ik zeker weer om tips en jouw organisatie vragen.
Echt super!!

Mijn reactie mag je gerust plaatsen op je site.

Hartelijke groet,

Werner Kool

Van IDTravel: En zo hebben wij nog enkele honderden reacties van klanten. Met de vernieuwde website hebben wij besloten om ongeveer een jaar reacties te publiceren.

Heb jij een reactie die je met anderen wilt delen: stuur een e-mail naar info@huttentocht.nu

Wij wensen iedereen een fijne huttentocht.